تنظیم دلخواه روشنایی و دمای اتاق‌ها با فرمان تلفن همراه
4-1695.jpg

سامانه جدید محققان دانشگاه سینسیناتی هزینه‌های انرژی برق را از طریق روشن‌سازی اتاق‌ها با نور طبیعی به طور قابل‌توجهی کاهش می‌دهد.

 

 سیستم SmartLight با هدف هدایت نور به درون اتاق‌های تاریک ساختمان‌ها، بدون نیاز به هیچ‌گونه سیم‌کشی، لوله یا کابل طراحی شده است.

 

فناوری ارائه‌شده همچنین قادر به مهار نور و ذخیره‌سازی آن به منظور ارائه انرژی برای نوردهی الکتریکی در روزهای ابری است.

 

در قلب این تکنولوژی سلول‌های الکتروسیال ریزی به عرض چند میلی‌متر وجود دارند و با مایعی که دارای ویژگی‌های نوری به خوبی یا بهتر از شیشه است، پر شده است.

 

کشش سطحی این مایع را می‌توان به منظور تبدیل سلول‌ها به عدسی‌ها یا منشور و با هدف کنترل نور خورشید عبورکننده از خلال شیشه دستکاری کرد.

 

این دستکاری با فتوولتائیکی نیرودهی می‌شود که در درون سلول‌ها تعبیه شده و 10 هزار تا 100 هزار برابر برق کمتری را در مقایسه با حباب لامپ معمولی می‌طلبد.

 

سلول‌ها به شکل شبکه‌ای باریک در می‌آیند که نزدیک بخش فوقانی پنجره تعبیه می‌شود و می‌توان از آن برای هدایت نور بر روی سقف با هدف ارائه نور به اتاق تاریک استفاده کرد.

 

سامانه ارائه‌شده از فضای در دسترس معمول استفاده می‌کند و به موتور ویژه‌ای برای هدایت نور در فضای اتاق نیازی نیست.

 

به جای سوئیچ‌های دیواری، سیستم به وسیله یک برنامه گوشی هوشمند کنترل می‌شود. این برنامه برای کاربران امکان تنظیم ترجیحات نوری را فراهم کرده و سیستم به طور خودکار شفافیت اتاق را تنظیم می‌کند.

 

چون سلول‌های منفرد قادر به واکنش سریع به سطوح تغییر نور هستند، سیستم SmartLight سطوح نور مداوم را در طول روز تضمین می‌کند.

 

می‌توان در آینده از داده‌های ژئومکانیابی گوشی‌هوشمند برای امکان تنظیم خودکار نور به هنگام ورود یا خروج شخص از اتاق استفاده کرد.

 

همچنین می‌توان از طریق وای فای و ارتباط با بافت‌های نوری، زمانی که فرد صندلی‌اش را تغییر می‌دهد، برای تغییر نوردهی استفاده کرد.

 

چون یک روز آفتابی معمولی به اندازه کافی نور تولید می‌کند، سیستم ابداعی می‌تواند این نور را به هاب برداشت و ذخیره انرژی مرکزی هدایت کند.

 

سامانه مزبور همچنین در درون ساختمان و برای نوردهی الکتریکی در شب یا روزهای ابری به کار می‌رود و می‌توان از انرژی به دام‌افتاده برای دیگر کارکردها از قبیل گرمادهی یا خنک‌کردن اتاق‌ بهره برد.

 

مبتکران این فناوری اخیرا در «نشست بین‌المللی انرژی CasaClima» به تشریح ابداع خود پرداختند.





تاريخ : شنبه 18 آبان 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |